Facultat de Nàutica de Barcelona

La Facultat de Nàutica de Barcelona és un centre de formació nàutic amb una tradició que es remunta al 1769, amb una llarga història al darrere, que ha sabut combinar la tradició amb la modernitat adaptant-se als requeriments del món professional i social.

Des de fa més de dos-cents quaranta anys acull nous estudiants a les seves aules i des del 1932 disposa la seva seu central en el majestuós edifici de Pla de Palau, ubicat en una situació estratègica, vora del mar i al costat del Port de Barcelona, afavorint la presència d’un nombrós alumnat procedent de diferents indrets.

La Facultat de Nàutica fa una aposta decidida per tenir una oferta docent de qualitat reconeguda, amb l’objectiu de formar professionals altament qualificats amb els estudis de grau en Nàutica i Transport Marítim, en Enginyeria en Sistemes i Tecnologia Naval i en Tecnologies Marines, proporcionant una elevada capacitació en els camps de coneixement amb els màsters universitaris en Nàutica i Gestió del Transport Marítim, en Gestió i Operació d’Instal·lacions Energètiques Marítimes i en Enginyeria Naval i Oceànica.

En relació als estudis, disposem dels equipaments més moderns amb laboratoris i simuladors on els estudiants poden complementar la seva formació mitjançant pràctiques en empreses, institucions del sector i vaixells de la marina mercant, així com realitzar part dels seus estudis en universitats estrangeres.

Altres cursos d’especialització marítima son impartits constantment dins de l’Aula Professional de la Facultat de Nàutica de Barcelona.

Finalment el nostre programa de doctorat possibilita l’obtenció del grau màxim acadèmic concedit per la Universitat, després de realitzar i defensar públicament la tesi doctoral.