Acadèmia del Cinema Català

L’Acadèmia del Cinema Català, en el marc del projecte de recerca d’escola CINEMA, ens acompanyarà en la investigació i la recerca durant tot el curs. A més tindrem l’oportunitat de descobrir, conèixer, treballar amb les pel·lícules i diferents professionals de referència del cinema en català. Tot un repte!

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes neix amb l’objectiu de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius de la professió en matèria artística i científica, de forma anàloga a d’altres acadèmies cinematogràfiques.

Les finalitats principals de l’Acadèmia són:

 1. Aglutinar els professionals del sector creatiu, tècnic i de producció cinematogràfica de Catalunya per donar una identitat a les nostres produccions cinematogràfiques.
 2. Cohesionar el sector cinematogràfic català.
 3. Promocionar el cinema català i dotar-lo de prestigi davant dels mitjans de comunicació i el públic en general.
 4. Contribuir a la internacionalització del cinema català.
 5. Impulsar la innovació i la formació continuada entre els professionals catalans de tot el sector, impulsant fòrums de discussió i debats.
 6. Recolzar els joves talents.
 7. Capitalitzar el potencial del cinema català.
 8. Atorgar els premis Anuals de l’Acadèmia, anomenats Premis Gaudí, instaurats l’any 2008 i que varen prendre el relleu dels Premis Barcelona, impulsats i organitzats pel Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, consolidant-ne el seu prestigi i la seva trajectòria.
 9. Aconseguir el reconeixement internacional de l’Acadèmia.
 10. Intervenir en el redactat i aprovació de tots els elements legislatius i normatives oficials que afectin al cinema en qualsevol de les seves accepcions.
 11. Exigir una política de recursos públics pel foment i la consolidació de la nostra cinematografia.
 12. Investigar, analitzar i estudiar científicament el fet cinematogràfic i difondre’n el seu coneixement.